Založ si blog

Urob si online marketingový certifikát

Jediný na úrovni online marketingový certifikát, ktorý si môžeš spraviť na internete. Je od Hub Spot Academy a jeho názov je Inbound certification. Certifikát má 12 lekcií, ktoré obsahujú videá, slajdy, príklady a po absolvovaní všetkých lekcií si môžeš urobiť test, ktorý trvá hodinu a po dosiahnutí viac ako 75% dostaneš krásny certifikát v rôznych formátoch, ktoré si môžeš vytlačiť, dať na web stránku alebo pridať do profilu facebooku alebo linkedin.

Ide  o moderný nenásilný internetový marketing, ktorý je v podstate zadarmo. Je založený na pritiahnutí svojej cieľovej skupiny z ktorej po krokoch urobí svojich spokojných zákazníkov. Inbound marketing zahŕňa obsahový marketing, sociálne siete, emailing, optimalizáciu pre vyhľadávače. Opakom je outbound marketing a to je reklama v TV, v rádiách, bannerová reklama, printová reklama.

Inbound marketing má 4 fázy a to:

  • pritiahnutie
  • konvertovanie
  • uzatvorenie
  • potešenie.

Na začiatku procesu pritiahnem na svoju stránku cieľovú skupinu s hodnotným obsahom, ktorý je dobre optimalizovaný pre vyhľadávače a nachádza sa aj na všetkých sociálnych sietiach. Ako príklad môže byť, ak mám firmu zo strechami, tak to môže byť článok: Ako sa postarať o strechu pred zimou, kde na toto kľúčové slovo príde osoba, ktorá sa po prečítaní hodnotného článku prihlási na odber nášho newsletteru (email novinky posielané hromadne), kde vlastne konvertuje na nasledovateľa, ktorý od nás následne dostane email s ponukou našich služieb, napríklad prichystanie škridlovej strechy na zimu, kde si náš zákazník objedná našu službu, ktorú aj výborne urobia a z nášho zákazníka sa stane promoter, ktorý bude ďalej šíriť naše dobré meno firmy a prinesie nám ďalších zákazníkov.

Reálny príklad využitia a vytvorenia zisku

V apartmáne C12, ktorý prenajímame 5 rok sme zistili naše persóny, ktoré boli rodiny s deťmi, a pre nich sme na základe ich otázok: „čo majú robiť v Tatrách, keď nie je sneh?“ prichystali optimalizovaný článok: Program ktorý sa dá robiť aj bez snehu, cez ktorý nám prichádzajú noví návštevníci, ktorí sa veľmi radi zapíšu na odber newslettera, cez ktorý im posielame hodnotné správy, zľavy a vytvárame z nich nových zákazníkov.

 

 

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Matej Ištván

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1974x
Priemerná čítanosť článkov: 1974x

Autor blogu

Kategórie

Archív